fbpx

Kachna, jablka, řepa a lehký zelný salát

Letošní výzva #aegmamadish od @foodlblogroku nebyla vůbec jednoduchá. Pro rodinné obědy je u nás typická kachna se zelím, a nad tím, jak ji obléknout do moderního twistu jsem přemýšlel asi týden. Měl jsem původně v plánu recept pro hovězí, křen a šalotky, ale kachna to nakonec vyhrála na plné čáře a navíc se skvěle hodí k podzimu, což by mohli ocenit i v #mamashelterprague:-). Recept najdete v komentářích i na mém blogu. #aeg #kachna #chefondra

Potřebujeme

Porce

  • 200 g Cukr
  • 400 g Jablka
  • 200 ml Voda

Marinované kachní prsa

  • 2 ks Kachní prsa
  • 0.4 dcl Tmavý rum
  • Větvička rozmarýnu
  • Větvička tymiánu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 ks Želatina
  • 1 lžičky Cukr

Pěna z červené řepy

  • 500 ml Štáva z červené řepy
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • Plátek zázvoru

Na salát

  • 200 g Červené zelí
  • 400 g Jablka
  • 100 g Mrkev
  • Špetka kurkumy

Bylinkový olej

  • 100 ml Rostliný olej
  • 100 ml Olivový olej
  • 200 g Listová petrželka
  • 4 větvičky Tyimián
1 hodina příprava 40 minut vaření
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.