fbpx

Jogurtová pěna se skořicovými krutony a ovocem

Tento recept se skvěle hodí ke snídani, jako osvěžující svačina v teplém dni, nebo doplněk k jakémukoliv ovoci. Pro vytvoření pěny jsem použil šlehačkovou láhev. Možná jste se někdy setkali s názvem mousse nebo espuma, vždy se ale jedná o vyšlehanou pěnu. Název receptu jsem tedy nechal ryze český, ale lze jej také nazvat jako jogurtové mousse či jogurtová espuma. Díky šlehačkové láhvi se zaručeně povede.

Na recept potřebujeme

  • 300 g jogurtu
  • 150 g 30 až 33% smetany
  • 15 g cukru
  • 1/2 vanilkového lusku

Na skořicové krutony:

  • 100 g toustového chléba
  • 30 g másla
  • 1/2 lžičky moučkového cukru
  • špetku skořice
10 minut příprava
4 porce

Příprava jogurtové pěny

1. V misce rozšleháme jogurt se smetanou, cukrem a semínky z vanilkového lusku. V případě, že by vám nevyhovovalo množství cukru, klidně jej zcela vynechte. Na výsledek to nebude mít žádný vliv. Důležité je použití klasické smetany ke šlehání. Případně můžeme pěnu osladit trochou medu.

2. Vše přelijeme do šlehačkové láhve, aplikujeme bombičku a řádně zatřeseme, aby se vše našlehalo.

3. Na rozehřáté pánvi a másle orestujeme kostičky z toustového chleba. Nakonec promícháme s moučkovým cukrem a špetkou skořice.

4. Ovoce opláchneme, očistíme, případně překrájíme na menší kousky a podáváme s pěnou a skořicovými krutony.

 

S čím lze pěnu ještě podávat?

Vzhledem k tomu, že se jedná o základní recept na jogurtovou pěnu, můžeme ji doplnit skoro čímkoli – třeba cukrářskými piškoty, čokoládou a ořechy či jakýmkoliv ovocem.

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.