fbpx

Jogurtová pěna se skořicovými krutony a ovocem

Tento recept se skvěle hodí ke snídani, jako osvěžující svačina v teplém dni, nebo doplněk k jakémukoliv ovoci. Pro vytvoření pěny jsem použil šlehačkovou láhev. Možná jste se někdy setkali s názvem mousse nebo espuma, vždy se ale jedná o vyšlehanou pěnu. Název receptu jsem tedy nechal ryze český, ale lze jej také nazvat jako jogurtové mousse či jogurtová espuma. Díky šlehačkové láhvi se zaručeně povede.

Potřebujeme

Porce

  • 300 g Bílý jogurt
  • 160 g Smetana 30 až 33%
  • 16 g Cukr
  • 1 ks Vanilkový lusk

Na skořicové krutony

  • 100 g Toustový chléb
  • 40 g Máslo
  • 1 lžičky Moučkový cukr
  • Špetka skořice

Mohlo by se hodit

10 minut příprava
4 porce
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.