Jogurtová pěna se skořicovými krutony a ovocem
Tento recept se skvěle hodí ke snídani, jako osvěžující svačina v teplém dni, nebo doplněk k jakémukoliv ovoci. Pro vytvoření pěny jsem použil šlehačkovou láhev. Možná jste se někdy setkali s názvem mousse nebo espuma, vždy se ale jedná o vyšlehanou pěnu. Název receptu jsem tedy nechal ryze český, ale lze jej také nazvat jako jogurtové mousse či jogurtová espuma. Díky šlehačkové láhvi se zaručeně povede.
Potřebujeme
Porce
- 300 g Bílý jogurt
- 160 g Smetana 30 až 33%
- 16 g Cukr
- 1 ks Vanilkový lusk
Na skořicové krutony
- 100 g Toustový chléb
- 40 g Máslo
- 1 lžičky Moučkový cukr
- Špetka skořice
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.