fbpx

Hrušky na víně, chantilly krém

Hrušky k podzimu neodmyslitelně patří, je to vlastně jediné období, kdy se k nim v kuchyni dostanu. Tento recept dělám už dlouhá léta a vždy ho dělám stejně, jen s tím rozdílem, že víno někdy nenechávám svařit a dáme si jej místo klasického svařeného vína. Někdy zase hrušky použiji na salát z polníčku a sýra nebo vyměním bílé víno za červené a místo krému Chantilly doplním mascarpone. Pokud chcete mít krásně zelené pistácie tak jako mám já, stačí klasické pistácie ze supermarketu 20 vteřin vařit ve vroucí vodě a následně je vyloupat. Pokud byste takto zelené chtěli rovnou koupit, budou jednak mnohonásobně dražší, ale také se budou špatně shánět.

Potřebujeme

Porce

Hrušky

  • 6 ks Hrušky
  • 900 ml Bílé víno
  • 180 g Cukr
  • 3 ks Celá skořice
  • 3 ks Badyán
  • 3 ks Hřebíček
  • 0.6 cl Likér Cointreau
  • 3 lžíce Plátkované mandle
  • 1.2 lžíce Pistácie
  • 1.2 lžíce Lískové ořechy
  • 3 lžíce Přepuštěné máslo (Ghí)

Chantilly krém

  • 600 ml Smetana 28 až 33%
  • 60 g Cukr
  • 1.2 ks Vanilkový lusk
  • 2.4 cl Likér Cointreau

Mohlo by se hodit

10 minut příprava 40 minut vaření
6 porcí
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.