Francouzské větrníčky Carachoux se slaným karamelem
Francouzské větrníčky s křupavou čepičkou, plněné slaným karamelem a karamelovou šlehačkou jsou neodolatelné. Základem je zvládnout techniku odpalovaného těsta ( ve Francii se mu říká choux). A pak už to jde samo.
Tento francouzský dezert může mít i mnoho dalších podob. Plníme ho také Crèmem pâtissière s lískovými ořechy. Kombinace se slaným karamelem u nás ale jednoznačně vítězí.
Pokud hledáte další recepty francouzské kuchyně a její poklady, mrkněte na článek Francouzská kuchyně: Průvodce pokrmy a nápoji
Potřebujeme
Porce
Krusta Craquelin
- 100 g Máslo
- 100 g Třtinový cukr
- 100 g Polohrubá mouka
Větrníček z odpalovaného těsta
- 75 g Voda
- 75 g Mléko
- 60 g Máslo
- 112 g Hladká mouka
- 2 g Sůl
- 4 g Cukr krupice
- 150 g Vejce
Karamelová šlehačka
- 50 g Cukr krupice
- 500 g Smetana ke šlehání 35% (Deluxe)
Slaný karamel
- 280 g Cukr krupice
- 130 g Smetana 33%
- 200 g Máslo
- 2 g Hrubozrnná sůl
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.