Dýňový chléb
Opravdu nejsem fanoušek dýně. Dokonce si dovolím říci, že dýni nemám rád a pokud to musím někde vysvětlovat, tak mi na to stačí dvě slova: dýně – tchyně. Většina snadno pochopí.
A i proto se Blanka snaží najít takové recepty, abych si tuto surovinu oblíbil. Aktuálně třeba v naprosto fantastickém dýňovém chlebu, díky němu musím říci, miluji svoji tchyni. Teda pardon, dýni. Tchyni mám samozřejmě rád i bez chleba.
Potřebujeme
Porce
Tang zhong
- 25 g hladká mouka
- 125 ml voda
Těsto
- 360 g hladká mouka
- 7.5 g sůl
- 6 g instantní droždí
- 30 g krupicový cukr
- 25 g máslo v pokojové teplotě
- 100 g dýňové pyré
- 110 ml plnotučné mléko
- 150 g tang zhong
- 1 vejce
- dýňová semínka na posypání
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by chléb šel upéct v pekárně? Děkuji za odpověď. Lenka