Domácí Grissini tyčinky
Grissini jsou chlebové tyčinky vyrobeny z jednoduchého těsta připomínajícího pizzu či ciabattu- voda, mouka, olivový olej a sůl. Údajně pocházejí z Piemontu ze 17. století. Jsou skvělým doplňkem jakéhokoliv italského jídla nebo skvělým receptem na příležitosti jako jsou různé oslavy, Silvestr nebo jen na posezení s přáteli u filmu.
Nespočet chutí
Základní těsto lze doplnit prakticky čímkoliv. Podobně to dělám u receptů na pečivo. Lze přidat například sušená rajčata, olivy, bylinky, cibuli, houby či mnoho dalšího. Místo sezamu, který jsem použil já, můžete před pečeným Grissini posypat parmazánem či obalit v hrubé mouce.
Na co si dát pozor
Díky droždí, které je v receptu, se Grissini v troubě zvětší a zdvojnásobí svůj objem. Dejte tak pozor, aby po vyválení nebylo těsto příliš silné.
Také nechte těsto po zamíchání surovin odpočinout alespoň 30 minut. Díky tomu se hydratuje veškerá mouka a s těstem se bude lépe pracovat.
Jak vyválet těsto
První možnost je vyválet silnější plát, ze kterého nakrájíte nudličky a ty pak ještě prsty vyválíte do kulatého tvaru. Druhou možností je vyválet slabší plát a vykrajovat hranaté nudličky, které lze pak na plechu zatočit a vytvořit ozdobný efekt.
Potřebujeme
Porce
- 499.998 g Hladká mouka
- 300 g Voda
- 19.9998 g Droždí
- 9.9996 g Sůl
- 79.998 g Olivový olej extra virgin
- Bílý sezam na ozdobu
- Černý sezam na ozdobu
- Parmská šunka či jiné salámy
- Olivy
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.