Bylinkové kuře podle Hestona
Receptů, jak upéct kuře, je nespočet a nikdy jsem je neřešil…tedy až do chvíle, než jsem viděl, jakým způsobem peče kuře kuchař Heston Blumenthal. O kvalitě receptu jsem byl ihned přesvědčen, jelikož pokaždé, když jsem vařil něco od Hestona, bylo to nadpozemsky dobré. Jeho pořady mám opravdu rád.
Recept jsem trochu upravil, jelikož jsem chtěl kuře lehce obměnit a namarinovat. V případě, že máte zájem o originální recept dle Hestona, vynechte marinádu, kuře ponořte na 24 hodin do vodní lázně s poměrem soli 60 g na 1 litr a při pečení do dutiny vložte 1 citrón s bylinkami. Poté pečte dle mého receptu.
Další tipy jak pracovat s kuřetem a co z něj připravit najdete v našem článku Jak pracovat s kuřetem.
Potřebujeme
Porce
- 1 ks Kuře
- 100 g Máslo
- Svazek bylinek (tymián, koriandr, rozmarýn, šalvěj)
Na bylinkovou marinádu
- 160 ml Olivový olej
- 1 lžíce Barevný pepř
- 1 ks Stroužek česneku
- Svazek bylinek (tymián, koriandr, rozmarýn, šalvěj)
Na přílohu
- 20 ks Grenaile Brambory
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev
- 2 ks Červená cibule
- 8 ks Ředkvičky
- Svazek listové petrželky
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.