BBQ Burger s domácí omáčkou
BBQ omáčka vychází z tradiční indiánské kuchyně, kde se maso nejčastěji připravovalo nad otevřeným ohněm a kouřem, kterému tento způsob dodal nejen na chuti, ale také na trvanlivosti. Ovšem o opravdovém původu BBQ omáčky se vedou dlouhé diskuze.
Skvěle se hodí ke grilovanému masu, marinování žebírek nebo k pečeným bramborám. Před sezónou vždy udělám větší množství, které zavařím, a omáčka tak vydrží celé léto. Když s přáteli grilujeme, vždy vezmu skleničku barbecue omáčky s sebou.
Potřebujeme
Porce
- 5 ks Houska na burger
- 500 g Hovězí pupek
- 100 g Červené zelí
- Hrst rukoly
Na BBQ omáčku
- 1 ks Bílá cibule
- 1 ks Stroužek česneku
- 5 lžička Třtinový cukr
- 5 lžíce Rajčatové pyré
- 2 lžíce Švestková povidla
- 2 lžíce Uzená mletá paprika
- 500 ml Voda
- Pár kapek worchesterové omáčky
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.