Bruschetta s polosušenými rajčaty, Ricottou a Parsmkou šunkou
Bruschetta (čte se "Brusketa") pochází z Itálie a základem je opečený bílý chléb, ciabatta či jakékoliv další pečivo. Podle sezóny se dá skvěle kombinovat s různými surovinami ať už se jedná o rajčata, pečenou papriku, houby či jinou zeleninu.
Úplně nejznámější recept na Bruschettu je z překrájených čerstvých rajčat s bazalkou a kapkou olivového oleje. V létě, kdy mají rajčata nejlepší chuť je to skvělá pochoutka k bazénu či na party s přáteli.
Já jsem tentokrát zvolil trochu upravený recept, který jsem doplnil o Ricottu, Parmskou šunku a rajčata jsem předem sušil v troubě.
Potřebujeme
Porce
- 5 ks Ciabatta (12 až 15 cm)
- 150 g Ricotta
- 60 ks Cherry rajčata
- 200 g Parmská šunka
- 100 ml Olivový olej Extra virgin
- 25 ml Krémové balzamiko
- 20 g Kapary
- 15 g Červený pepř
- Pár lístků bazalky
- Rukola na ozdobu
- Špetka cukru
- Sůl na dochucení
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.