Teplý bramborový salát se zeleninou a medvědím česnekem
Na těchto bramborách je skvělé, že je můžete využít jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu, například ke kuřecím prsou nebo pečenému kuřeti.
Recept jsem doplnil o skvělý Kampotský pepř, který se s běžným pepřem nedá srovnat. Rád jej využívám snad do všech receptů.
Co místo medvědího česneku?
Pokud není právě jaro, medvědí česnek není k sehnání. Můžete jej vyměnit za bazalku nebo špenát. Obojí má sice zcela odlišnou chuť, ale pořád to skvěle doplní brambory a zeleninu.
Potřebujeme
Porce
Na brambory
- 1000 g Grenaille brambory
- 50 g Medvědí česnek
- 160 g Cukrový hrášek
- 120 g Mrkev
- 120 g Ředkvičky
- 40 g Máslo
- Snítek kopru
- Snítek tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Na dip
- 200 g Zakysaná smetana
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.