fbpx

Smažené Padrone papričky s dipem z modrého sára

Chystáte oslavu nebo jen společný večer s přáteli a nechcete podávat jen sýry a oříšky? Pokud byste rozhodli pro něco u nás ne tak známého, tak plněné papričky sýrem by mohly být ta správná volba. Jsou veliké tak akorát a osmažené chutnají skvěle. 

Pozor si dejte jen při výběru správné odrůdy. V tomto receptu jsem použil španělské pardone papričky, které se využívají spíše na grilu, ale nejsou ostré a vy tak nemusíte přemýšlet o tom, komu je budete podávat. Pokud byste ale chtěli ostřejší odrůdu, tak na smažení se častěji používají jalapeños papričky, které jsou opravdu mnohem výraznější. 

Potřebujeme

Porce

  • 250 g Padrone papričky
  • 100 g Smetanový sýr
  • 100 g Chedar
  • 102 g Mozzarella
  • 1 lžíce Čerstvý tymián
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Na obalení

  • 2 ks Vejce
  • 2 lžíce Hladká mouka
  • 4 lžíce Strouhanka

Na dip

  • 150 g Modrý sýr
  • 120 g Majonéza
  • 60 g Zakysaná smetana
  • Pár kapek citronové šťávy
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
30 minut příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.