Makovec se švestkami
Kombinace máku a švestek je naprostá klasika. A jelikož září je ideální čas na přípravu dezertů ze švestek, tak tento makovec je skvělým startem sezony, dokud ještě nejsou všechny švestky rozvařené v povidlech.
Potřebujeme
Porce
Na těsto
- 60 g Mletý mák
- 120 g Polohrubá mouka
- 60 g Máslo
- 100 g Cukr
- 2 ks Vejce
- 125 ml Mléko
- 0.5 lžičky Sůl
- 0.5 lžičky Prášek do pečiva
- Kůra z jednoho citronu
Švestky
- 300 g Švestky
- 30 g Cukr
- 0.5 lžičky Mletá skořice
Na drobenku
- 120 g Hrubá mouka
- 50 g Cukr
- 40 g Máslo
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.