fbpx

Makovec se švestkami

Kombinace máku a švestek je naprostá klasika. A jelikož září je ideální čas na přípravu dezertů ze švestek, tak tento makovec je skvělým startem sezony, dokud ještě nejsou všechny švestky rozvařené v povidlech. 

Potřebujeme

Porce

Na těsto

  • 60 g Mletý mák
  • 120 g Polohrubá mouka
  • 60 g Máslo
  • 100 g Cukr
  • 2 ks Vejce
  • 125 ml Mléko
  • 0.5 lžičky Sůl
  • 0.5 lžičky Prášek do pečiva
  • Kůra z jednoho citronu

Švestky

  • 300 g Švestky
  • 30 g Cukr
  • 0.5 lžičky Mletá skořice

Na drobenku

  • 120 g Hrubá mouka
  • 50 g Cukr
  • 40 g Máslo

Mohlo by se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.