fbpx

Teplý bramborový salát se zeleninou a medvědím česnekem

Na těchto bramborách je skvělé, že je můžete využít jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu, například ke kuřecím prsou nebo pečenému kuřeti.

Recept jsem doplnil o skvělý Kampotský pepř, který se s běžným pepřem nedá srovnat. Rád jej využívám snad do všech receptů.

Co místo medvědího česneku?

Pokud není právě jaro, medvědí česnek není k sehnání. Můžete jej vyměnit za bazalku nebo špenát. Obojí má sice zcela odlišnou chuť, ale pořád to skvěle doplní brambory a zeleninu.

Potřebujeme

Porce

Na brambory

  • 1000 g Grenaille brambory
  • 50 g Medvědí česnek
  • 160 g Cukrový hrášek
  • 120 g Mrkev
  • 120 g Ředkvičky
  • 40 g Máslo
  • Snítek kopru
  • Snítek tymiánu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Na dip

  • 200 g Zakysaná smetana
  • Sůl a čerstvě mletý pepř
40 minut příprava
vytisknout
recept

Bude se hodit

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.