Smažené Padrone papričky s dipem z modrého sára
Chystáte oslavu nebo jen společný večer s přáteli a nechcete podávat jen sýry a oříšky? Pokud byste rozhodli pro něco u nás ne tak známého, tak plněné papričky sýrem by mohly být ta správná volba. Jsou veliké tak akorát a osmažené chutnají skvěle.
Pozor si dejte jen při výběru správné odrůdy. V tomto receptu jsem použil španělské pardone papričky, které se využívají spíše na grilu, ale nejsou ostré a vy tak nemusíte přemýšlet o tom, komu je budete podávat. Pokud byste ale chtěli ostřejší odrůdu, tak na smažení se častěji používají jalapeños papričky, které jsou opravdu mnohem výraznější.
Potřebujeme
Porce
- 250 g Padrone papričky
- 100 g Smetanový sýr
- 100 g Chedar
- 102 g Mozzarella
- 1 lžíce Čerstvý tymián
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Na obalení
- 2 ks Vejce
- 2 lžíce Hladká mouka
- 4 lžíce Strouhanka
Na dip
- 150 g Modrý sýr
- 120 g Majonéza
- 60 g Zakysaná smetana
- Pár kapek citronové šťávy
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.