Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka je skvělá polévka se zapečeným toustem, zejména do chladných dnů. Její původ je ve francouzské kuchyni.
Vždy jsem si myslel, že cibulačku dobře ovládám, tedy až do doby, než jsem narazil na cibulačku v La Gare od Honzy Kvasničky. Hned po první lžíci jsem věděl, že Honza hraje trochu jinou ligu, proto jsem neváhal a vydal jsem se pro pár rad přímo do kuchyně.
Jedním ze základů dobré cibulačky je sýr Gruyére. Tento švýcarský sýr pocházející z oblasti Gruyére se smí vyrábět jen v této lokalitě v podhůří Alp. Vyrábí se z čerstvého mléka krav, které se živí výhradně čerstvou trávou v létě a senem v zimě. Sýr zraje ve speciálně upravených sklepích až 12 měsíců, vybrané sýry dokonce až 24 měsíců. Pokud by Vás zajímalo více informací, naleznete je na této oficální stránce sýru Gruyére.
Potřebujeme
Porce
- 1000 g Cibule
- 1200 ml Drůbeží vývar
- 160 g Sýr Gruyére
- 1 lžíce Cukr
- 1 lžíce Hladká mouka
- 40 ml Vinný ocet
- 100 ml Bílé víno
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Čerstvý tymián
- Pár kapek brandy
- Sůl
- Pečivo na tousty
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.
Nepoužívám ale mouku!