Domácí bazalkové pesto
Žádné koupené pesto nenahradí chuť toho čerstvě připraveného. Hodí se k těstovinám, rybám nebo také grilované zelenině. Bazalka kvete od května do září, ale v obchodech je k dostání po celý rok. Název bazalka pochází z řeckého basileus, což znamená „král“ a s tím naprosto souhlasíme. Stačí začít trhat lístky od stonku a rázem doslova provoníte celou kuchyň, zčehož se někdy stává závislost. Příprava pesta je velice snadná.
Potřebujeme
Porce
- 150 g Čerstvá bazalka
- 200 g Olivového olej Extra Virgin
- 2 lžíce Nastrouhaný parmazán
- 2 lžíce Piniové oříšky
- 2 ks Stroužek česneku
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.