fbpx

Cizrnové curry se zeleninou

Kořeněná cizrna se zeleninou je výborné vydatné jídlo nejen do pochmurných dní. Pokud máte cizrnu rádi, určitě ji vyzkoušejte.

Jako přílohu volím nejčastěji rýži. Umím si ale skvěle představit také indické placky. Zeleninu můžeme obměňovat podle sezóny.

Potřebujeme

Porce

  • 2 lžíce Koření Garam Masala
  • 1 lžíce Kari koření
  • 4 lžíce Olivový olej
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Pórek
  • 2 ks Mrkev
  • 0.5 ks Cuketa
  • 4 ks Stroužek česneku
  • 2 ks Chilli paprička
  • 500 g Uvařená cizrna
  • 3.2 g Čerstvý zázvor
  • 800 g Sterilovaná rajčata
  • 150 ml Smetana
  • Svazek koriandru
  • Sůl
  • Citronová šťáva z půl citronu
60 minut příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.