Cizrnové curry se zeleninou
Kořeněná cizrna se zeleninou je výborné vydatné jídlo nejen do pochmurných dní. Pokud máte cizrnu rádi, určitě ji vyzkoušejte.
Jako přílohu volím nejčastěji rýži. Umím si ale skvěle představit také indické placky. Zeleninu můžeme obměňovat podle sezóny.
Potřebujeme
Porce
- 2 lžíce Koření Garam Masala
- 1 lžíce Kari koření
- 4 lžíce Olivový olej
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Pórek
- 2 ks Mrkev
- 0.5 ks Cuketa
- 4 ks Stroužek česneku
- 2 ks Chilli paprička
- 500 g Uvařená cizrna
- 3.2 g Čerstvý zázvor
- 800 g Sterilovaná rajčata
- 150 ml Smetana
- Svazek koriandru
- Sůl
- Citronová šťáva z půl citronu
Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.