fbpx

O blogu

Úvodem bych chtěl poděkovat za návštěvu našich stránek, sdílení obsahu, komentáře, za každý uvařený recept a za každý like na naší facebookové stránce. Dále bych chtěl poděkovat rodině a přátelům za podporu a také za to, že z každého receptu nezbyde ani sousto. Poslední díky patří Petrovi, který zajišťuje technickou stránku blogu.

Kolem vaření a dobrého jídla se pohybuji celý život a už bych nemohl ani jinak. Jsem člověk, který miluje jídlo, vaření a veškeré kuchyně světa se slabostí především pro italskou a francouzkou kuchyni. Na blogu se snažím dělat recepty tak, jak si myslím, že by mohly být nejlepší a zároveň se snažím zachovat jejich originalitu. Líbí se jídla s příběhem, čehož si můžete všimnout i v některých receptech jako je například Milánské risotto, Caesar salát nebo Tarte Tatin.

Nápad na vytvoření blogu vzešel z jiného nápadu, přesněji řečeno ze životního snu vydat kuchařku. Dosažení cíle by pro mne bylo, kdyby kuchařka vyšla i jen v pár kusech pro rodinu a přátele. Není to tak dávno, kdy jsem si pořídil první zrcadlovku, a čím více receptů dělám, tím více si říkám, že jsem tomu blíže. Postupně dokupuji další vybavení a focení se celkově vylepšuje. Plně doufám, že fotografie budou časem dosahovat profesionálních kvalit a poputují přímo do knihy.

Proč píšu blog pod značkou Denis Henry?

1. Když jsem blog připravoval, tato věta se mi honila hlavou ze všech nejvíc. Důvodů je hned několik:

2. První důvod je ten, že příprava blogu, jídla a samotných článků je poměrně finančně náročná. Společnost Denis Henry mi umožňuje na toto nehledět, a můžu se tak soustředit  na samotný blog.

Kdybych se zaměřoval pouze na sebe a recepty, asi bych pravděpodobně zvolil jiný název a blog oddělil. Mou vizí je ale vytvořit nejen stránky s recepty, ale poskytnout návštěvníkům také kvalitní informace napříč celou kuchyní a recenzovat produkty, o kterých si myslím, že stojí za to je mít.

Mnozí by mohli namítat, že se jedná pouze o reklamu. Společnost Denis Henry se ale zároveň stala součástí mne. E-shop, ve kterém pracuji, když zrovna nepíšu články na blog, je se mnou doslova každou chvíli. V e-shopu se snažíme být zákazníkům na blízku nejen po celý den, ale také v pozdních večerních hodinách.

Pro mne samotného je vždy důležité, aby byl zákazník spokojen s nákupem jakéhokoliv produktu. Často se tak od obyčejného dotazu ke zboží dostaneme k samotným pokrmům a vaření, díky blogu tak máme kam sáhnout, jelikož, i když to není vidět, produkty z e-shopu jsou součástí každé fotky, ať se jedná o nože, nádobí či jiné vybavení, které používáme pro vaření receptů.

Ondřej Mikoláš