fbpx

Dýňový chléb

Opravdu nejsem fanoušek dýně. Dokonce si dovolím říci, že dýni nemám rád a pokud to musím někde vysvětlovat, tak mi na to stačí dvě slova: dýně – tchyně. Většina snadno pochopí. A i proto se Blanka snaží najít takové recepty, abych si tuto surovinu oblíbil. Aktuálně třeba v naprosto fantastickém dýňovém chlebu, díky němu musím […]

Začít vařit

Domácí koláče s tvarohem a borůvkami

Koláče jsou jedním z nejznámějších českých dezertů. Většinou jsou plněné jen jednou náplní nebo třeba kombinací máku, tvarohu a povidel. Další zajímavá směs je ale i tvaroh s různým ovocem. V tomto receptu jsem na koláče použil borůvky, ale stejně tak dobré by byly třeba s meruňkami nebo jablky a mandlovou drobenkou.

Začít vařit

Italská Panna cotta s jahodami

Panna cotta je lehký italský dezert ze smetany, želatiny a vanilkového lusku. Doslovně se překládá jako „vařená smetana“. Původ Panna cotty není zcela jasný. Italové věří, že tento slavný dezert, který zná celý svět, pochází z oblasti Langhe v Piemontu v severní Itálii. Výhodou Panna cotty je, že ji lze různě kombinovat s ovocem, karamelem, […]

Začít vařit

Domácí mátová zmrzlina

Na zmrzlinu je ideální čas vždycky! Jaký druh je váš oblíbený? Mátová zmrzlina u nás není moc běžná a tak si ji dávám pokaždé, když ji někde mají. Je ale přitom celkem jednoduchá na přípravu, protože základ je stejný, jako u spousty jiných druhů, jen na závěr přidáte mátu s čokoládou a je hotovo.

Začít vařit

Krémová batátová polévka

Tuto polévku prostě miluji. Veškeré chutě jsou dokonale vyvážené: Sladké batáty, kyselost z limetek, exotická chuť kokosového mléka a rajčata, která receptu dodají svěží nádech. Kdo se neobejde bez chilli papričky, může jí do receptu doplnit. Rozhodně tím nic nezkazí. Tato batátová polévka se nezahušťuje. O její krémovou konzistenci se skvěle postarají batáty. Pokud se […]

Začít vařit

Italské risotto s rajčaty a cuketou

Já a risotto prostě patříme k sobě. Láska na celý život. Krémová konzistence, chuť po vínu, parmazánu a máslu: to je to, co mám na risottu rád. Není to tak první ani poslední recept na italské risotto na blogu. Tentokrát jsem zvolil o něco odvážnější postup, ale vyplatilo se. Rajčatové risotto není vidět tak často, […]

Začít vařit

Kuřecí roláda s nádivkou, hráškem, špenátem a kaší

Na kuřecí roládu se špenátem si netroufne úplně každý. Ale nebojte, není to žádná věda. To nejdůležitější za vás odvede řezník – vykostění celého kuřete. Tím ale neříkáme, že si kuře nemůžete vykostit sami:-). Roládu jsme doplnili o špenátovou kaši s hráškem, která podtrhne jarní atmosféru u vás v kuchyni. Pokud hledáte recept na nedělní […]

Začít vařit

Kuřecí prsa na kari se zeleninou

Kuřecí nudličky na kari asi zná každý. Je to běžný, levný a rychlý recept, který vaří v každé domácnosti a zvládne ho i úplný kuchařský začátečník. Není to sice pravé kari, ale i tak je super. Já se tentokrát rozhodl tento recept trochu vylepšit a rýži jsem vyměnil za čerstvou zeleninu a brambory. Díky nim […]

Začít vařit
Načíst další recepty