fbpx

Italská tomatová polévka

Tomatovou polévkou nikdy nikoho neurazíte, a oblíbí si jí jak dospělí, tak děti. Příprava zabere maximálně 20 minut a vše se dává do hrnce postupně, kuchyňská linka tak zůstane čistá, což je rozhodně velké plus. Každopádně doporučuji vařit vždy větší množství, protože mizí rekordně rychle. K další přednosti patří to, že tomatovou polévku lze doplnit čímkoliv. Osobně […]

Začít vařit

Smažený kozí sýr, řepa, avokádo a pomeranč

Podobné saláty jako tento doslova miluji. Je lehký, plný chutí a neznám nikoho, kdo by jej odmítl. Hodí se na párty, hodí se do práce a hodí se také na rodinný oběd či večeři. Recept není vůbec složitý a komu nebude vyhovovat kozí sýr, může místo něho použít například mozzarellu, se kterou je salát také výborný. […]

Začít vařit

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka je skvělá polévka se zapečeným toustem, zejména do chladných dnů. Její původ je ve francouzské kuchyni. Vždy jsem si myslel, že cibulačku dobře ovládám, tedy až do doby, než jsem narazil na cibulačku v La Gare od Honzy Kvasničky. Hned po první lžíci jsem věděl, že Honza hraje trochu jinou ligu, proto jsem […]

Začít vařit

Americké donuts

Jestli je někdo nesmrtelně spjat s donuty, tak je to rozhodně Homer Simpson. Mimo jiné donuty a kafe vidím snad i v každé americké akční pátračce a někdy se jim tak říká „americké koblihy“ nebo „doughnuts“. Donuts jsou podobné nám známým koblihám jen s dvěma rozdíly, uprostřed je vykrojené kolečko a místo náplně dovnitř se […]

Začít vařit

Eggnog

Eggnog je populární nápoj především ve Velké Británii, USA a Kanadě, který se podobá našemu vaječnému likéru. Většinou bývá spojován s obdobím vánočních svátků, připravit si jej však můžete kdykoliv. Historie Eggnogu sahá až do středověké Anglie, kde si tento nápoj oblíbili zejména bohatí lidé a panovníci. Do Severní Ameriky se dostal až v 18. století, kde se […]

Začít vařit

Boloňské ragů s pappardelle

Je to zcela vyjímečně co napíšu, že si tento recept zamilujete, protože jsem přesvědčený, že tomu tak doopravdy je. Tento recept řadím mezi top pokrmy letošního roku. Příprava zabere více času než se na první pohled může zdát, výsledek ale stojí za to. Dušené hovězí, domácí pasta, červené víno a parmazán …čtyři slova, která přesně […]

Začít vařit

Hráškové risotto s kachními prsy

Lehké, hravé, svěží,..tři slova, která naprosto přesně vystihují hráškové risotto. Tento recept už mám dlouho rozpracovaný, ale dostal jsem se k němu až po několika měsících. Dělal jsem ho na konci léta, a když se mi do rukou dostala francouzská kachní prsa, vůbec jsem se nemohl rozhodnout, jak je připravím, protože to to už je […]

Začít vařit
Načíst další recepty