fbpx

Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik

Na světě není větší milovník italského risotta, než jsem já. Pokud bych měl říct nejoblíbenější jídlo, bylo to by to právě italské risotto. Na podobný recept jsem narazil, když jsem byl naposledy v Itálii. Prodávali jej přímo na ulici, a i přes to, že jsem byl právě po obědě, neodolal jsem Arancini ještě vyzkoušet. Samozřejmě […]

Začít vařit

Dýňová polévka z Hokaido s kokosovým mlékem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem je už můj druhý recept z kategorie „Asia food“. První recept pro můj foodblog jsem vařil Pho Bo, ale recept jsem nakonec nikdy nezveřejnil – nelíbily se mi fotografie, tak snad bude ještě možnost Pho Bo přefotit a na blogu se brzy objeví. Tak jako většina jídel z asijské kuchyně, […]

Začít vařit

Krevetový salát s mangem, liči a granátovým jablkem

Mango, liči a granátové jablko jsou suroviny, které spolu dokonale ladí nejen barevně, ale také chutí, která je u každého trochu jiná. Ke krevetám skvělé. Mango a liči Mango vždy vybírejte zralé, které bude nejen sladší, ale také šťavnatější. Liči můžete použít buď čerstvé, ale jelikož není všude k dostání, často používám sterilované, které je […]

Začít vařit

Kachní prso marinované v rumu, briošková bulka

Pokud hledáte inspiraci na nové burgery, tak jste na správném místě. Tento recept jsem se snažil postavit na třech základních surovinách, a to na kachně limetce a rumu. Všechny tyto suroviny jdou skvěle dohromady a kachní prso marinované v rumu jistě vzbudí i velký zájem. Brioškové těsto je na přípravu sice jednoduché, ale také zdlouhavé. […]

Začít vařit

Kokosová pannacotta, mango, sušené maliny

Pannacottu můžeme servírovat prakticky s čímkoliv, tentokrát jsem jí doplnil o marinované mango v karibském rumu a o sušené maliny, které používám v zimním období, kdy jsou čerstvé maliny příliš drahé. Co se týče manga, vždy v obchodě vybírejte ty zralé. Jednak bude sladší, ale bude také měkké a bude se dobře krájet. Dobré obchody Vám […]

Začít vařit

Hrušky na víně, chantilly krém

Hrušky k podzimu neodmyslitelně patří, je to vlastně jediné období, kdy se k nim v kuchyni dostanu. Tento recept dělám už dlouhá léta a vždy ho dělám stejně, jen s tím rozdílem, že víno někdy nenechávám svařit a dáme si jej místo klasického svařeného vína. Někdy zase hrušky použiji na salát z polníčku a sýra […]

Začít vařit

Dýňové risotto, vepřová panenka

Kdo mne zná, tak ví jak risotto miluji. Co mne na něm úplně nejvíc baví je, že ho lze připravovat podle sezóny každou chvíli jinak. Jen co dojdou houby, přijdou na řadu dýně a tedy tento recept. Dýňové risotto jsem doplnil o vepřovou panenku a křupavou slaninu. Protože je dýně spíše sladší, přidávám do receptu […]

Začít vařit

Sépiové tagliolini, treska, pangrattato

Čerstvá pasta je u nás doma doslova jako doma. Ve spíži máme sice pár kupovaných balíčků, ale letos jsme na ně snad ještě nesáhli. Recept na sépiovou pastu níže neuvádím, ale základní těsto naleznete na této stránce, stačí do něj jen přidat lžíci sépiového barviva. Samozřejmě můžete použít i kupovanou pastu. Pangrattato, někdy nazýváno také […]

Začít vařit
Načíst další recepty