fbpx

Dýňový chléb

Opravdu nejsem fanoušek dýně. Dokonce si dovolím říci, že dýni nemám rád a pokud to musím někde vysvětlovat, tak mi na to stačí dvě slova: dýně – tchyně. Většina snadno pochopí.

A i proto se Blanka snaží najít takové recepty, abych si tuto surovinu oblíbil. Aktuálně třeba v naprosto fantastickém dýňovém chlebu, díky němu musím říci, miluji svoji tchyni. Teda pardon, dýni. Tchyni mám samozřejmě rád i bez chleba.

Potřebujeme

Porce

Tang zhong

  • 25 g hladká mouka
  • 125 ml voda

Těsto

  • 360 g hladká mouka
  • 7.5 g sůl
  • 6 g instantní droždí
  • 30 g krupicový cukr
  • 25 g máslo v pokojové teplotě
  • 100 g dýňové pyré
  • 110 ml plnotučné mléko
  • 150 g tang zhong
  • 1 vejce
  • dýňová semínka na posypání
3 hodiny příprava
vytisknout
recept

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.