fbpx

Salát Coleslaw s vepřovou kotletou

Zelný salát Coleslaw je známý po celém světě. Ve většině případů se podává jako příloha. Existuje nespočet variant a způsobů přípravy, které se liší dle kultury dané země. Primární složkou vždy zůstává čerstvé zelí. Coleslaw se skvěle hodí ke grilování, ke smaženým pokrmům, burgerům nebo do plněných baget. Název Coleslaw vznikl z holandského slova Koolsalade, […]

Začít vařit

Ramen polévka se Soba nudlemi a vejcem

Ramen pochází z japonské kuchyně a není to nic jiného, než silný vývar, nudle a zelenina. Co vše Ramen obsahuje se ale liší kraj od kraje a země od země, jelikož jej naleznete v každém koutu světa. Hodně často potkáte Ramen z vepřového masa, což je pro něj typické maso, ale já jsem tentokrát zvolil […]

Začít vařit

Flank steak, slaninový džem a fíky

Tak jako každý rok je jeden recept určen pro soutěž Foodblog roku. Ani letos jsem nemohl vynechat. Tentokrát jsem zvolil to, co jsem měl v plánu od první chvíle – chlebový toast, grilovaný flank steak, slaninový džem, fíky a bylinky. Bomba prostě. Krásné zakončení letní grilovací sezóny. PS: Když trocha dobré brandy zbyde i pro […]

Začít vařit

Degustace rumů 1423 v Casa Havana s Joshuou Singhem

Vždy, když mi kluci z Alkohol.cz napíšou, že pořádají nějakou akci, vím, že to bude pecka. Tentokrát se povedlo uspořádat v krásném baru La CASA de la HAVANA vieja degustaci rumů 1423, za kterou stojí Joshua Singh, který má ve světě rumů pořádné jméno. O degustaci Atmosféra prostě bomba, všude dřevo, červená kůže a uprostřed […]

Číst dále

Arancini s mozzarellou a omáčkou z pečených paprik

Na světě není větší milovník italského risotta, než jsem já. Pokud bych měl říct nejoblíbenější jídlo, bylo to by to právě italské risotto. Na podobný recept jsem narazil, když jsem byl naposledy v Itálii. Prodávali jej přímo na ulici, a i přes to, že jsem byl právě po obědě, neodolal jsem Arancini ještě vyzkoušet. Samozřejmě […]

Začít vařit

Dýňová polévka z Hokaido s kokosovým mlékem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem je už můj druhý recept z kategorie „Asia food“. První recept pro můj foodblog jsem vařil Pho Bo, ale recept jsem nakonec nikdy nezveřejnil – nelíbily se mi fotografie, tak snad bude ještě možnost Pho Bo přefotit a na blogu se brzy objeví. Tak jako většina jídel z asijské kuchyně, […]

Začít vařit

Krevetový salát s mangem, liči a granátovým jablkem

Mango, liči a granátové jablko jsou suroviny, které spolu dokonale ladí nejen barevně, ale také chutí, která je u každého trochu jiná. Ke krevetám skvělé. Mango vždy vybírejte zralé, které bude nejen sladší, ale také šťavnatější. Liči můžete použít buď čerstvé, ale jelikož není všude k dostání, často používám sterilované, které je bez pecky a […]

Začít vařit
Načíst další recepty