fbpx

Oříšková pěna do láhve

Oříšková pěna je jednoduchý recept do šlehačkové láhve, který rozhodně nebudete dělat jen jednou. Vznikl u mne v kuchyni zcela náhodou ( jak už to u slavných receptů bývá ), když jsem potřeboval připravit sladký dezert pro partu dětí. Odpověd na jejich otázku, co mají nejradši bylo “Nutella”. Výzvu jsem přijal a od té doby si pěnu oblíbili nejen děti, ale také všichni u nás v e-shopu.

Potřebujeme

Porce

  • 390 ml Smetana
  • 60 g Nutella
  • 6 g Plátek želatiny
  • Maliny a ostružiny
  • Nastrouhaná čokoláda
  • Pražené lískové oříšky

Mohlo by se hodit

30 minut příprava
6 porcí
vytisknout
recept

Příprava oříškové pěny

1

Želatinu namočíme na 10 minut do studené vody.

2

V rendlíku zavaříme smetanu a do ní vložíme naboptnalou želatinu společně s Nutellou. Díky teplé smetaně se vše snadno rozpustí.

3

Rendlík přendáme do vody s ledem a směs vychladíme. Je také možné počkat než směs vychladne sama, led ale v tomto případě směs rychle vychladí.

4

Směs přelijeme do šlehačkové láhve, aplikujeme jednu bombičku, zatřeseme a přendáme na 2 hodiny do chladničky.

5

Před servírováním ještě jednou láhví důkladně zatřeseme, aby se pěna v láhvi uvolnila.

6

Nastříkáme do skleniček, ozdobíme a servírujeme.

 

 

Jak se vám recept líbí? Povedl se uvařit? Zaměnili jste nějakou surovinu? Pomozte komentářem nám i ostatním. Předem děkujeme.

Napište komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vložením komentáře souhlasíte se zpracováním osobních údajů. Váš e-mail nebude publikován.