fbpx

Oříšková pěna do láhve

Oříšková pěna je jednoduchý recept do šlehačkové láhve, který rozhodně nebudete dělat jen jednou. Vznikl u mne v kuchyni zcela náhodou ( jak už to u slavných receptů bývá ), když jsem potřeboval připravit sladký dezert pro partu dětí. Odpověd na jejich otázku, co mají nejradši bylo “Nutella”. Výzvu jsem přijal a od té doby si pěnu oblíbili nejen děti, ale také všichni u nás v e-shopu.

Na recept potřebujeme

  • 400 ml smetany
  • 80 g Nutelly
  • 5 g plátkové želatiny
  • maliny a ostružiny
  • nastrouhanou čokoláduo
  • pražené lískové oříšky
30 minut příprava
6 porcí

Příprava oříškové pěny

1. Želatinu namočíme na 10 minut do studené vody.

2. V rendlíku zavaříme smetanu a do ní vložíme naboptnalou želatinu společně s Nutellou. Díky teplé smetaně se vše snadno rozpustí.

3. Rendlík přendáme do vody s ledem a směs vychladíme. Je také možné počkat než směs vychladne sama, led ale v tomto případě směs rychle vychladí.

4. Směs přelijeme do šlehačkové láhve, aplikujeme jednu bombičku, zatřeseme a přendáme na 2 hodiny do chladničky.

5. Před servírováním ještě jednou láhví důkladně zatřeseme, aby se pěna v láhvi uvolnila.

6. Nastříkáme do skleniček, ozdobíme a servírujeme.